Rauwe hamwijzer
Product | Prosciutto di Parma | Jamon Serrano | Ardenner- ham | Schwarz- wälder schinken | Jambon de Bayonne | Jamon Iberico | Tiroler speck | Bündner Fleisch |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Herkomst | Parma – Italië | Spanje | Ardennen | Zwarte Woud | ZW Frankrijk | ZW Spanje | Oostenrijk | Zwitserland |
Rijping | 12 maanden | 9-15 maanden | 3 maanden | 3-4 maanden | 7-12 maanden | 20 maanden | 8 maanden | 6 maanden |
Gerookt? | nee | nee | ja | ja | nee | nee | nee | nee |
Smaak- intensiteit | * | *** | *** | *** | ** | *** | *** | ** |
Zout (beleving) | * | ** | *** | *** | * | *** | ** | ** |
Plakdikte | * | * | *** | ** | ** | ** | * | ** |
Kleur- intensiteit | * | * | ** | *** | ** | *** | *** | *** |
Stevigheid | * | *** | ** | *** | ** | *** | *** | *** |
Gebruiks- moment | Snack Voorgerecht Maaltijd | Broodbeleg Maaltijd Snack | Broodbeleg | Broodbeleg | Broodbeleg Voorgerecht Maaltijd | Snack Voorgerecht Maaltijd | Broodbeleg Snack | Broodbeleg Snack Voorgerecht |
Meer informatie | Klik | klik | klik | klik | klik | klik | klik | klik |